2018 m. sausio 24 d.

Žvaigždučių lietus

Vieną vakarą kalbėjau su savo vyresnėle, jog planuoju siūti jai megztuką, gal mėlyną, gal su užtrauktuku.. Tikėjausi, kad ji duos man patarimų ir idėjų, kad papasakos, kokio norėtų. Ir ji pareiškė, kad nereikia jokio užtrauktuko, megztukas turi būti su žvaigždėm. Jei žvaigždės, tai žvaigždės :)

siuvimas

Internete pažiūrėjome pavyzdžių, ir kai ji pamatė šį, daugiau ieškoti nebereikėjo. Norėjo tokio:

Šaltinis: Motionbmx

Savo audinių atsargose pagrindui tinkamo vienspalvio storesnio trikotažo neturėjau, tačiau perdirbimui skirtoje drabužių krūvoje tikrai buvo iš ko rinktis. Ėjome ieškoti kartu su dukryte ir ji išsirinko būtent juodos spalvos tėčio megztuką atspurusiais rankogaliais, kuris laukė savo antro gyvenimo. Jei jau išsirinko juodą, tegu bus juodas kaip paveikslėlyje.

siuvimas

Debesį iškirpau iš balto kilpinuko (po skalbimų jis šiek tiek papilkėjo, bet juk lyja iš pilkšvų debesų, ar ne? :)), žvaigždėms planavau naudoti vienspalvius plono trikotažo skutelius, likusius nuo ankstesnių siuvinių, tačiau prisiuvusi debesį supratau, kad tos žvaigždutės bus labai mažytės ir aš visiškai suvargsiu, jei siūsiu jas kaip aplikacijas. Gerai, kad sagų dėžutėje turiu pakankamai įvairiaspalvių sagučių, tarp kurių ir žvaigždučių radom užtektinai.

siuvimas
siuvimas

Išėjo štai toks megztukas su žvaigždutėmis, atsižvelgiant į dukros pageidavimus (nedariau visiškos kopijos pagal rastą paveikslėlį, smagu truputį improvizuoti). Dukra džiaugiasi ir man smagu :)

siuvimas