2018 m. sausio 11 d.

Lapės kostiumas

Praėjusiais metais mūsų vyresnėlė pradėjo lankyti darželį. Pirmojoje kalėdinėje darželio šventėje ji galėjo rinktis vaidinti bet kurį miško gyvūną (išskyrus kelis variantus). Pasirinko vaidinti lapę, tad teko siūti lapės kostiumą pagal dukrytės pageidavimus. Kai pagalvoju apie kai kurių kitų gyvūnų kostiumų siuvimą, džiaugiuosi dukros pasirinkimu, galėjo būti ir sudėtingiau :)

siuvimas

Iš pradžių dar bandžiau jai kalbėti apie lapės suknelę, nors ir turėjau mažai vilties, kad jai šis sumanymas patiks. Ogi todėl, kad pradėjusi lankyti darželį mūsų trimetė visai nebenori dėvėti suknelių. Manau, priežastis ta, kad jai nepatinka mautis pėdkelnes, kurias užsitempti po pietų miego ne taip paprasta kaip apsimauti kelnes. Su kelnėmis turbūt ir viską veikti patogiau. Taigi ji pareiškė, kad jos lapės kostiumas turi būti su kelnėm ir ne kitaip. Gerai.
Kartu pažiūrėjome pavyzdžių internete ir jau maždaug įsivaizdavau, kaip tas kostiumas turėtų atrodyti. Beje, dukra turėjo dar vieną pageidavimą: uodega turi tabaluoti, kad galėtų ją vizginti.

siuvimas

Uodegą prikimšti padėjo pati dukra ir labai džiaugėsi, kad gali visaip ją vizginti. Kai po šventės ta uodega susipurvino, nuardžiau. Iš anksto apie tai pagalvojau ir buvau prisiuvusi ją prie kelnių gumos rankomis, kad lengviau būtų nuimti.
Iš pradžių dar galvojau siūti vientisą kombinezoną, bet greitai persigalvojau nusprendusi, kad atskiras džemperio ir kelnių kostiumas bus gerokai praktiškesnis ir patogesnis, su tokiu džemperiu ir po šventės galės į darželį eiti.

siuvimas

Dukrytei šis kostiumas taip patinka, kad jei tik nėra suteptas ir papuolęs į skalbinių dėžę, nori rengtis jį :)