2015 m. birželio 29 d.

Žalsva kepuraitė su ramunėmis

Pasiuvau dukrytei kepuraitę/skrybėlaitę su ramunėmis. Tokia kepuraitė su bryliumi pats tas nuo saulės slėptis.

siuvimas dvipusė kepurė su bryliumi

Abi kepurės pusės vienodos, blogosios nėra, todėl kepurė gali būti išverčiama. Tik aš abu sluoksnius siuvau iš tos pačios žalsvos austos medžiagos (linas arba medvilnė, nebežinau), tad išvertus vaizdas nepasikeistų. Nepriderinau jokios kitos medžiagos iš turimų atsargų, bet sumaniau ją papuošti ramunėmis, kad gražiau būtų.
(Beje, nuotraukose mažoji su anksčiau siūta melsva trikotažine suknyte, galite įvertinti, kaip ji atrodo ant modelio :))

siuvimas kepurė su bryliumi

Ramunes gaminau iš atlasinės juostelės gabaliukų klijuodama juos prie pagrindo karštais klijais. Ramunių viduriukai nerti, o pats viduriuko viduriukas pasiuvinėtas dviejų atspalvių gelsva atlasine juostele darant mazgelius. Taip pagamintos dvi skirtingo dydžio ramunės. Iš likusios juostelės padariau vieną neprasiskleidusį žiedą. Nunėriau tris žalius lapelius, kurie iš po žiedų kyšo. Galiausiai šiuos visus atskirus dalykėlius prisiuvau prie kepurės viršutinio sluosnio.


Man atrodo, kad toms ramunėms pagaminti ir prie kepurės pritvirtinti prireikė daugiau laiko nei pačiai kepurei pasiūti :)
---
Dvipusės kepurės siuvimo iškarpos su aprašymu.
Ramunės gaminimo pamokėlė.