2015 m. birželio 9 d.

Žali lapeliai

Senokai nerodžiau nieko megzto/nerto, mat pastaruoju metu mezginiai juda labai labai lėtai. Bet vakarais, dukrytei užmigus, kai yra laiko ir noro, po truputį  panarplioju ir pabaigiau suknytę/sarafaną/tunikytę dukrytei.
Tiesą sakant, pasiklydau tarp terminų - suknelė, sarafanas ar tunika? Kad būtų aiškiau, susiradau žodyną:
  • Suknelė - moteriškas drabužis (liemenė ir sijonas išvien).
  • Sarafanas - toks rusių berankovis drabužis, panašus į suknelę. Sarafanai – atviros suknelės be rankovių, su petnešomis arba su pečių dalimi, su palaidinuke arba be jos.
  • Tunika - senovės romėnų po toga dėvėtas laisvas drabužis.
 Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :)

mezgimas lapeliai

Megzta ratu, po truputį platinant. Pačioje apačioje ir ties rankovyčių apačia mezgiau po kelias eiles ripsu, kad nesiraitytų, bet to beveik nesimato. Išvirkšiųjų akių raštas paslepia ripsą.

mezgimas lapeliai
mezgimas lapeliai

Atsargose turėjau porą kamuoliukų tokių žalių siūlų. Pridėjus vieną prie kito matėsi, kad atspalvis šiek tiek skiriasi, bet mezgant tas skirtumas labai išryškėjo. Galvojau, gal išskalbus šiek tiek susivienodins, bet ne. Hm, gal yra koks būdas spalvai suvienodinti?.. Nors, nėra labai blogai ir taip.

mezgimas lapeliai

Šis lapelių raštas paimtas iš mėgstamos 700 mezgimo raštų knygos, kuri buvo patalpinta internete. Buvau lapą su šiuo raštu išsisaugojusi kompiuteryje, bet norėjau jums įdėti nuorodą ir pamačiau, kad tos knygos jau nebėra ten, kur ji buvo patalpinta. Kaip gaila.. Tikrai gera raštų knyga buvo.
---
Svoris: 107  g.
Ilgis nuo peties viršaus: ~ 46 cm.

Lapelių raštas Nr. 111

Siūlai - iš atsargų (panašu į medvilnę).