2015 m. birželio 1 d.

Melsva trikotažinė suknytė

Vėl bandžiau siūti iš trikotažo. Šįkart suknytė iš ilgarankovės mano palaidinės su nemaža iškirpte. Būtent dėl tos iškirptės suknelės priekiui nepakako vientiso medžiagos gabalo, teko improvizuoti ir iš nukirptų gabaliukų sudurt.. Tikrai ne pats geriausias siuvinys, bet po kiemą ir namus lakstyt tiks.

siuvimas suknelė

Labiausiai nenusisekė su kilpomis sagoms. Tas juosteles, kurios skirtos sagoms ir jų kilpoms, dariau dvigubas. Prieš siūnant kilpas, pasibandžiau ant tokios pat dvigubos medžiagos juostelės iš likučių ir viskas buvo labai gerai (tik sagą į pėdelę dėjau šiek tiek mažesnę nei tas, kurias įsiuvau, nes kitu atveju tos kilpos man atrodė per ilgos). Kadangi kilpas siuvau pačioje pabaigoje, jau buvo prisiūta apykaklės juostelė. Va čia ir buvo didžiausia klaida, mano manymu. Kai jau pradėjau siūti pirmą kilpą viršutinei sagai, pėdelė pakibo ant siūlės, kuria prisiuvau apykaklės juostelę. Po kelių bandymų supratau, kad reikės planuotas tris sagas pakeisti dviem ir daryti jas šiek tiek žemiau. Dar kartą nuardyti apykaklės juostelės nesiryžau, jau ir taip porą kartų teko ją ardyti prieš tai.

siuvimas suknelė

Dėl žemiau įsiūtų sagų susegimo viršus šiek tiek atvimpa ir nuotraukoje atrodo, kad susegimo juostelės nevienodo ilgio, nors realiai jos tokios pat ir prispaudus jas vieną prie kitos apykaklės juosta eina viena linija.

siuvimas suknelė
siuvimas suknelė

Tvarkingiausios siūlės yra suknytės apačioje, bet čia jau ne mano pasiekimas. Tiesiog kirpdama detales iškarpų apačią glaudžiau prie palaidinės apačios, kad apatinių siūlių man siūti nebereikėtų. Taip dailiai tikrai neišeitų.
Beje, ieškojau dvigubos adatos trikotažui, kad galėčiau siūti tokią siūlę, bet nerandu tinkamos. Mano siuvimo mašinoje galima naudoti dvigubą adatą, kurios tarpas tarp adatų yra ne didesnis nei 2 mm (taip rašo instrukcijoje), tačiau tokios adatos, skirtos trikotažui siūti, nerandu. Gal tokių nėra? O gal nežinau kur ieškot?
Pradedu svajoti apie overloką su plokščiasiūle, bet apie juos nieko nenusimanau. Gal kas patars ką nors :)
---
Marškinėlių su reglano rankovėmis iškarpos gaminimo ir siuvimo pamokėlė (anglų k.).