2018 m. rugpjūčio 26 d.

Baltas chalatėlis eksperimentams

Darželyje, kurį lanko mūsų vyresnėlė, penktadienis - eksperimentų diena. Kad vaikai labiau įsijaustų į mokslininkų vaidmenį (ir mažiau išsiteptų), tiems eksperimentams rekomenduojama apsirengti baltus chalatėlius ar kažką panašaus. Tam tinka ir paprastos maikutės ar marškinukai, bet, jei galiu pasiūti chalatėlį, kodėl to nepadaryti? :)

siuvimas

Praėjusį rudenį, dukrai pradėjus lankyti darželį, per susirinkimą sužinojome apie tokius eksperimentų penktadienius ir reikalingą aprangą. Užklausiau mamos, gal turi atliekamą, jai nebetinkamą darbinį chalatą ir ji man atvežė net kelis. Vieną jų greitai persiuvau ir mūsų dukra buvo pasiruošusi eksperimentavimui. Tačiau mokslo metų pabaigoje tas chalatėlis buvo dingęs. Kai pagalvoju, mažai bėdos - jau ne naujas buvo, o ir mažokas turbūt. Tad besiruošdama naujiems mokslo metams nutariau pasiūti naują chalatėlį - švarkelį.

siuvimas

Susiradau likusius du atiduotus darbo chalatus, panaudojau abiejų chalatų nugaros dalis, vieno rankoves ir dar kelis gabalėlius kišenėms ir kaklo apsiuvui. Iš likusių gabalėlių vėliau gal dar ką nors sumeistrausiu :)

siuvimas
siuvimas
siuvimas

Šįkart vardą išsiuvinėjau, kad visi matytų, kas jo šeimininkė. Gal nebepasimes :) Dukra pati išsirinko siūlo spalvą - geltoną kaip saulė. Dar ir kilpelę pakabinimui prisiuvau.

siuvimas