2016 m. gegužės 16 d.

Pilkas tiesus sijonas

Mama atidavė seniai saugotą storoko kostiuminio audinio gabalą ir aš iškart pasisiūliau pasiūti jai sijoną, mama sutiko. Suprantu, kad žinant mano siuvimo žinias ir praktiką, tai buvo gan drąsus sprendimas, bet kodėl nepabandyti?

siuvimas

Maniau, kad bus paprasčiau siūti pagal šiuo metu mamai tinkantį sijoną, bet pasidariusi iškarpą ir susiuvusi pagrindines siūles turėjau įtarimą, kad sijonas bus ankštokas. Taip ir buvo. Tuomet tiksliai išsimatavau reikiamas apimtis ir pagal jas bandžiau nusibraižyti iškarpą, remdamasi viename žurnale rastu pavyzdžiu. Šįkart gavosi šiek tiek didokas, bet pasiaurinti nebuvo didelės bėdos. Nors vėliau pasirodė, kad visgi reikia mokėti skaičiuoti, nes pasiaurinau dvigubai daugiau nei reikėjo. Teko vėl platint. Ir pagaliau pataikiau! 
Iš viso užtrukau turbūt ilgiau nei mėnesį prisėsdama tik kartais, mat oras buvo labai geras, daug laiko praleisdavome lauke, kieme pilna darbų, o be to, pamatuodavau tik kartą per savaitę. Tiesa, galutinio varianto mamai dar neatidaviau, dar nesimatavo, bet tikiuosi, kad tiks. 

Visas vidines siūles apkantavau juostele. Nutariau, kad taip atrodys tvarkingiau nei palikti tiesiog buitine siuvimo mašina apmėtytus kraštus. Pamušalo nesiuvau, nes kartu su mama nusprendėme, kad jo nereikia.

siuvimas

Pirmą kartą siuvau paslėptą užtrauktuką. Kadangi mama pageidavo, pritaisiau ir sagutę užsegimui.

siuvimas
siuvimas
siuvimas

Dar vienas pirmas kartas - skeltukas. Teko pasikrapštyti, bet kaip džiaugiausi, kai padariau :)

siuvimas
siuvimas

Nors yra prie ko prikibti, man smagu, kad įveikiau. Manau, pavyko visai neblogai ir viliuosi, kad mamai patiks :) Tiesa, planavau pasiūti iki mamos dienos, bet.. geriau vėliau negu niekad, ar ne?