2015 m. gegužės 3 d.

Žalias pledukas

Plonutis, minkštutis pledukas šiltajam sezonui.

mezgimas pledas kūdikiui

Prieš porą metų nupirkau siūlų iš Ebay, iš smalsumo. Išsirinkau kašmyrinius (pasirodo, labai plonus), planavau iš jų megzti skarelę dovanų, bet tas planas, nors ir neblogas, taip ir nebuvo įgyvendintas iki galo. Gimtadienis vis artėjo, o mezginys judėjo labai lėtai. Tiesa, tuo metu ne mezginiai buvo galvoj: atostogos, kelionė, medaus kopinėjimas, nuotraukos, įspūdžiai ir t.t. Teko organizuot kitą dovaną jubiliatei, o nebaigta skarelė taip ir liko... Galiausiai aš ją išardžiau ir numezgiau pleduką.

mezgimas pledas kūdikiui

Peržiūrinėdama dėžę, pilną jau išaugtų ar nebereikalingų dukrytės drabužių ir kitokių dalykų, radau šį pleduką ir nusprendžiau pasidalinti. Šis žalias užklotukas buvo naudojamas praėjusį pavasarį, vasarą ir rudenį, visur kartu vežiojomės, tačiau neatrodo labai nudėvėtas, gal tas siūlas ir neblogas?..

mezgimas pledas kūdikiui

Pagrindas megztas paprastais gerųjų ir išvirkščiųjų akių stačiakampiais, iš abiejų pusių atrodo taip pat. Kai ruošiausi jį megzt lyg ir norėjau įdomesnio rašto, bet galiausiai likau ties šiuo.
Pabaigus megzti norėjosi kažkaip pleduką pagyvinti, pridėti ryškesnių ar šviesesnių spalvų, tad išsidėliojau visas turimas atsargas ir atrinkau derančius siūlus. Prinėriau dryžuotą kraštelį. Mano akimis, su krašteliu gražiau.
---
Svoris: 172  g.
Dydis: ~ 80 x 85 cm.

Kraštas apnertas "granny square" nėrimo principu.

Pagrindinis žalias siūlas: 2 kamuoliukai, 100% kašmyras (bent jau taip teigia pardavėjas), 50 g=600 jardų (pirktas Ebay);
Įvairūs likučiai krašto apnėrimui.