2015 m. gegužės 25 d.

Sluoksniuotas džinsinis sijonukas

Turėjau likusio plono džinso, kuris laukė nelabai didelio siuvinio. Paieškojusi idėjų, nutariau pasiūti štai tokį sluoksniuotą sijonuką dukrytei.

siuvimas sijonas su raukinukais

Nors sijonukas nedidelis, bet krapštymosi buvo. Pirmiausiai, atsižvelgdama į turimą medžiagos likutį, susikarpiau medžiagą. Sijonuką sudaro trys paraukti sluosniai ir du jungiamieji sluoksniai, kuriuos kirpau šiek tiek siauresnius. Vertikalias visų sluoksnių jungimo siūles padariau nugaroje (tik nenufotografavau), tačiau vienas papildomas jungimas dar yra ir priekyje, antrame sluoksnyje, kitaip neišėjo.

siuvimas sijonas su raukiniais

 Šiek tiek pagudravau siūdama banguotų sluoksnių kraščiukus - sumaniau čia panaudoti krašto apmėtymui skirtą pėdelę. Visų pirma tuos kraštelius palenkiau dukart ir užlyginau, dar ir su smeigtukais sutvirtinau, kad siūnant neatsiraitytų ir siūlė nesusigadintų. Su ta pėdele išlaikyti siūlę tiesią buvo beveik juokų darbas, tik va tas pasiruošimas ilgokas..

siuvimas sijonas su raukiniais

Liemens juostos sudūrimo vietoje palikau tarpelį, kad reikalui esant galėčiau atlaisvinti ar labiau įtempti gumą. Šia galimybe teko pasinaudoti iškart. Mat, kai matavau dukrytę prieš siūdama sijoną, liemens apimtis buvo didesnė nei jau matuojant pasiūtą sijoną. Kad nekristų žemyn, teko iš karto eiti perkelti gumos sujungimą.

siuvimas sijonas su raukiniais

Juostą gumai įverti pirmiausiai prisiuvau vidinėje pusėje, o po to prisidaigsčiau išorinėje pusėje vos vos žemiau ankstesnės siūlės. Čia jau siuvau su paprasta pėdele ir manau, kad visai dailiai išėjo :)
---
Detalus sluoksniuoto sijono siuvimo aprašymas (anglų k.).

Sijono ilgis: 20 cm.
Paraukto sluoksnio ilgis: 98 cm; plotis: 6,5 cm.
Jungiamojo sluoksnio ilgis: 70 cm; plotis: 5,5 cm.