2020 m. gegužės 21 d.

Paprastos suknytės vasarai

Praėję metai buvo pilni pokyčių. Reikėjo priprasti prie visiškai kitokios dienotvarkės po ilgiau nei penkerius metus trukusių vaikų priežiūros atostogų. Nors laiko siuvimui ir kitiems pomėgiams rasdavau, bet tinklaraštis buvo primirštas.

Vis labiau artėjant vasarai pradėjau ruošti mūsų mergaičių garderobą šilčiausiam metų laikui ir atradau praėjusiai vasarai siūtas plonų audinių suknytes, kurių dar nerodžiau (nuotraukos padarytos dar pernai, tik įrašo neprisiruošiau parašyt). Noriu pasidalinti, nes siūti nesudėtinga, suknytės laisvos ir patogios.

Pirmąją suknytę mažajai pasiuvau ir vyro mėgtų medvilninių marškinių atspurusiais rankogaliais.

prieš po siuvimas

Mėginau tuos marškinius gelbėti bandydama paversti trumparankoviais, bet nepavyko dailiai palenkti patrumpintų rankovių dėl jų siaurėjimo, tad teko atidėti perdirbimui. O audinys toks plonas, lengvutis, puikiai tinka vasarinei suknelei :)

siuvimas

siuvimas

Kita suknytė persiūta iš atiduoto lininio sijono. Šis sijonas buvo pasiūtas iš įsrižai kirpto lino, šiek tiek persikreipęs po dėvėjimo ir skalbimų. Išardžiau visas siūles, ištiesinau detales kiek galėjau ir manau, kad suknelę pavyko pasiūti simetrišką. O dėl to įstrižo audinio kirpimo ji gražiai krenta.

prieš po siuvimas

Man ji labai patinka ir turėtų būti ypač patogu su ja tikrai karštą dieną, bet praėjusią vasarą dukrytė nė karto nebuvo pasirinkusi šios, jei gerai pamenu. Gaila, bet turbūt vaikams labiau patinka ryškesnės spalvos.

siuvimas

Dar vieną tokią suknytę pasiuvau iš perdirbimui atiduoto vaikiško komplektuko. Su juo darbo buvo turbūt daugiausiai: išardžiau visas siūles, išskalbiau, išlyginau detales ir pradėjau dėlioti variantus norėdama panaudoti tuos gražius perforuotus audinio kraštelius.

prieš po siuvimas

Kelnyčių klešnės buvo labai plačios, be šoninių siūlių ir išardžius paraukimą audinio detalės buvo pakankamai didelės: iš vienos klešnės išėjo suknelės priekis, iš kitos - nugaros dalis. Audinys nėra natūralios medžiagos, be to, labai plonas ir persišviečiantis, tad siuvau ir švelnios plonytės medvilnės pamušaliuką, kad suknytė nepersišvieštų ir maloniai liestųsi prie kūno.

siuvimas

siuvimas

Man taip patiko siūti šias suknytes, kad pasiuvau vieną tokią ir vyresnėlei. Panaudojau atiduotą sijoną, kuris, kaip ir lininis, buvo pasiūtas iš įstrižai kirptos medžiagos.

prieš po siuvimas

siuvimas

Štai kokiomis suknelėmis papildžiau dukryčių garderobą praėjusią vasarą. Kadangi jos tokios platokos ir laisvai krentančios, turėtų tikti ir šiemet. O vėliau gal kaip tunikytės prie šortų tiks.

---
Pagal OTTOBRE design 3/2017 Nr. 18 (Mermaids poplin dress).