2019 m. kovo 5 d.

Kuo tautiškiau

Darželyje buvo organizuojama Kaziuko mugė. Prieš savaitę gavome kvietimą į šią šventę su prierašu, jog vaikų aprangos kodas: kuo tautiškiau. Kas gali būti tautiškiau už tautinį kostiumą?
Štai mano improvizacija tautinio kostiumo tema.


Perkrausčiusi perdirbimui atidėtus drabužius radau tokių, iš kurių galima pagaminti kažką panašaus į tautinius drabužius. Visų pirma tuos drabužius paruošiau skalbimui: nuardžiau visokias detales, kišenes, išardžiau įsiuvus ir kitokias papildomas siūles. Taip padarius, po skalbimo buvusių siūlių vietų beveik nesimato. Kol tie drabužiai buvo skalbiami ir džiovinami, pasiruošiau iškarpas (dar ir tautinių kostiumų pavyzdžių internete prisižiūrėjau). Po to jau pradėjau kirpti ir siūti iš jų naujus drabužius.

Palaidinę pasiuvau iš moteriškų marškinių.


Sijoną - iš vyriškų trumparankovių marškinių. Sijonas susiūtas iš trijų medžiagos gabalų (marškinių nugaros dalis ir dvi priekio dalys iki pažastų), bet langelių dryžius stengiausi atitaikyti ir susiuvus jungimo siūlių praktiškai nesimato.


Liemenė iš plačių moteriškų kelnių. Pamušalui panaudojau tų pačių marškinių, iš kurių siuvau sijoną, rankoves: vienos rankovės užteko liemenės nugaros detalei, kitos - abiems priekio detalėms. Liemenę siuvau ilgiausiai iš visų kostiumo dalių.


O prijuostei užteko gabalėlio medvilninės drobelės ir nuo senų naktinukų nuardyto medvilninio nėrinuko juostelės.


Va tokia kuo tautiškesnė apranga darželio Kaziuko mugei išėjo. Aš pati labai patenkinta rezultatu, be to, tai buvo labai įdomus projektas. Ir kaip smagu matyti, kad dukra laiminga ir tikrai džiaugiasi jai pasiūtais šventės drabužiais. Labai norėjo juos matuotis, reikėdavo derėtis, kad nusirengtų ir neišteptų iki šventės. O kai jau visa apranga buvo paruošta ir ji matavosi šį komplektą, norėjau nufotografuoti. Matot, kaip pavyko (į namines kojines nekreipkit dėmesio, šventei turėjome baltas pėdkelnes) :)


Kaip gerai bent šiek tiek mokėti siūti. Labai praktiškas hobis :)
---
Pagal OTTOBRE design 6/2013:
Palaidinė: modelio Nr. 20 (Rounded Square jersey blouse);
Liemenės viršus (koreguotas): modelio Nr. 21 (Cap Sleeve pinafore dress)