2019 m. vasario 27 d.

Susiaučiamas lininis sijonas

Buvome sutarusios, kad iki pavasario pasiūsiu tetai lininį susiaučiamą sijoną pagal jos norus. Tai - dovana praėjusio gimtadienio proga.

siuvimas

Pasitarusios išrinkome plonoką tamsiai mėlynos spalvos lininį audinį. Audinys minkštintas, bet buvau prisiskaičiusi, kad lininiai audiniai yra linkę nemažai trauktis, todėl pirmiausiai gavusi audinį jį išskalbiau, išdžiovinau, išlyginau ir tik tada pradėjau kirpti detales. Ir pasirodo, su tokiu lininiu audiniu dirbti nėra paprasta. Kai jau atrodo, kad pasitiesiau audinį tiesiai gražiai, žiūriu - kuris nors kraštas pasislinko, ir vėl bandau sulygiuot.. Lyginimo ir daigstymo buvo nemažai.

siuvimassiuvimas

Juosmens dalyje ties persikeičiančių sluoksnių kraštais įsiuvau po spaudę, kad sijonas tvirčiau ant liemens laikytųsi. Juostų-raištelių paskirtis labiau dekoratyvinė.

siuvimas
siuvimas

Siuvimo mašina siuvo jį sklandžiai, tik reikia tinkamą dygsnio ilgį pasirinkti, kad siūlės nepersišviestų. Bandydama atradau, kad šiam audiniui siūti tinka 2 mm dygsnio ilgis.

siuvimas
siuvimas
siuvimas

Iš lino drabužių dar nebuvau siuviusi, tad turėjau šiokį tokį iššūkį. Nors nebuvo lengva šį sijoną siūti, smagu matyti galutinį rezultatą. Tikiuosi, kad tetai jis tiks, patiks ir dėvės jį sušilus orams. Mes jau laukiam šilumos :)
---
Pagal: burda 8/2017, modelio Nr. 102.