2018 m. spalio 4 d.

Nertų gėlyčių pievelė

Pradėjus vėsti orams panorau narplioti, bet imtis didelio mezginio ar nėrinio nesinorėjo. Todėl nusprendžiau įgyvendinti šį jau seniai numatytą projektą, kurio eilė vis neateidavo.


Periodiškai peržiūriu perdirbimui atidėtus drabužius. Kartais ieškodama konkrečiam gaminiui reikiamos medžiagos, o kartais perrūšiuodama sugalvoju kokį nors drabužio pritaikymo variantą. Kiekvieną kartą paėmus šią liemenę+palaidinę norėjosi prikelti ją naujam gyvenimui. Megztoji šio drabužio dalis savo sudėtyje turi ir vilnos, ir kašmyro, yra minkšta ir švelni, todėl labai norėjau ką nors iš jos pagaminti kuriai nors dukrai. Išskalbus ir išdžiovinus ji truputį pasitraukė, tad didelio drabužio nebūtų pavykę išgauti. Nuardžiau tuos plonos margos medžiagėlės gabaliukus, pagal megztuko reglano rankovėmis iškarpą išsikirpau detales ir pasiuvau 86 dydžio liemenę mūsų mažajai. Liko visiški skuteliai.


Peržiūrėjau savo siūlgalių atsargas ir atsirinkau saują derančių spalvų mažyčių siūlų kamuoliukų. Puiki proga sunaudoti nedidelius siūlų likučius. O tas siūlų peržiūrėjimas dar tiek prisiminimų atgaivina. Pvz., iš tų ryškių rožinių mezgiau liemenes krikštadukroms, 5 metai praėjo! Iš tų blankesnių rausvų mezgiau pirmojo gimtadienio suknelę vyresnėlei, o ją jau ir mažoji išaugo.. O iš tų plonyčių vyšninių/baklažaninių mezgiau skarą mamai :) kai dabar pažiūriu, tai net pačiai keista, kad ėmiausi tokių didelių mezginių.
Iš tų atrinktų siūlų kamuoliukų prinarpliojau mažų gėlyčių. Dauguma jų nertos pagal šį video. Tamsiausias dvisluoksnes nėriau pagal šiame filmuke demonstruojamą principą, bet viršutinio sluosnio gėlyčių žiedlapius nėriau taip pat kaip ir mažųjų gėlyčių. Iš viso išėjo 77 gėlytės, maždaug 2-3 centimetrų skersmens. O jau suslėpus ir nukarpius siūlų galus visos šios gėlytės svėrė vos 28 gramus :)


Sudėtingiausia ir ilgiausia šio projekto dalis buvo visas tas gėlytes prisiūti prie liemenės. Mat vos tik pasiimdavau visas priemones prisiuvimui, ateidavo susidomėjusi pagalbininkė-liemenės savininkė, kuri labai norėdavo padėti: tai gėlytes ir karoliukus išmėtyti, tai žirkles nugvelbti, tai dar ką nors. Taip po vieną kitą gėlytę prisiūdama užtrukau apie dvi savaites, bet ir neforsavau, kartu dar kelis kitus gaminius pabaigiau.


Liemenės užsegimui parinkau plastikines spaudes. Pamaniau, kad tai bus paprasčiausias variantas, nesugadinantis mezginio ir nepaliekantis rizikos, kad gali kokia mezginio akis nubėgti. Atrodo visai neblogai.


Apibendrinus, mažoji turi liemenę, tinkamą pasipuošti, beveik už dyką (savo laiko gamindama šeimai neskaičiuoju ir neįkainoju). Pradinė liemenė+palaidinė buvo atiduota perdirbimui tetos, gėlytėms nerti panaudoti siūlų galai buvo likę nuo ankstesnių projektų, tie balti karoliukai (gėlyčių viduriukuose ir šalia jų) jau seniai gulėjo dėžutėje ir turbūt buvo nuo kažkur nuardyti, tai tik spaudės yra naujos, mano pirktos. Smagu :) be didelių išlaidų dar vienas nebedėvimas drabužis išgelbėtas nuo šiukšlių dėžės ir kurį laiką tarnaus nauju pavidalu.
Įdomu, kaip jūs panaudojat nebedėvimus drabužius? Gal darot iš jų ką nors įdomaus? :)