2018 m. spalio 12 d.

Bepirštės pirštinės gatvės muzikantui

Dovana miesto bulvare akordeonu grojančiam vyriškiui.

mezgimas

Praėjusią savaitę su mažąja vaikštinėdamos miesto centre priėjome prie gatvės muzikanto, norėdamos į prie jo kojų padėtą dėžutę įdėti netikėtai rastą pinigėlį. Vyriškis nustojo groti ir mus užkalbino. Malonus, draugiškas žmogus. Pasiteiravo, kodėl nešioju tokias pirštines ir aš jam paaiškinau, kad labai patogu: pirštai laisvi, jei reikia ką nors paimti, bet delną šildo ir rankos nešąla. Jis kažką tarstelėjo ir parodė savo nuogas rankas. Dar po kelių žodžių atsisveikinome, palinkėjome vienas kitam sėkmės ir mes su dukryte nuėjome. Beveik visą laiką eidama namų link galvojau, kad noriu jam numegzti tokias pirštines, kad grojant rankos nešaltų. Bus geriau nei nedidelis pinigėlis į jo dėžutę.
Gerai, kad namie turiu kelias batų dėžutes su siūlų atsargomis. Peržiūrėjau jas ir radau pakankamą kiekį vilnonių tamsiai žalios spalvos siūlų. Per savaitgalį be jokių schemų iš jų numezgiau bepirštes pirštines. Mezgiau gerųjų ir išvirkščiųjų akių stulpeliais (1x1), kad mezginys būtų kuo tampresnis ir geriau priglustų prie rankos. Nuotraukose pirštinė matuota ant mano rankos, bet megzdama ir savo vyro prašiau pabūti modeliu, kad nenumegzčiau per ankštų pirkštinių.

mezgimas
mezgimas
mezgimas

Pirmadienį popiet ėjome ieškoti to muzikanto, norėdamos atiduoti pirštines, bet jo nebuvo. O šiandien toks gražus oras, kad išsiruošėme su dukryte pasivaikščioti miesto centre susigalvojusios porą reikalų. Einant bulvaru pro skulptūrą "Trys nykštukai" link turgaus jau girdėjosi akordeono muzika. Priėjau ir pakalbinau ant suoliuko sėdintį muzikantą norėdama padovanoti jam šias savo megztas pirštines. Vyriškis abejojo, ar pirštinės netrukdys jam groti, bet pasimatavo, pabandė groti ir paaiškėjo, kad pirštai juda laisvai. Viskas gerai :)
Jis net kelis kartus padėkojo už gerą širdį. Papasakojo, kad gyvena vienas, kad labiausiai patinka groti gimtadieniuose, kad praeiviai tik centus į jo dėžutę įdeda.. Pakvietė ateiti dažniau. Jei eisite Šiaulių miesto bulvaru turėdami laiko ir išgirsit/pamatysit grojant akordeonu, galite prieiti ir pakalbinti, pradžiuginsit šį vyresnio amžiaus vyriškį.
Jaučiuosi padariusi gerą darbą ir man smagu. Graži šiandien diena :)
---
Siūlai: "Morozko"; 100% vilna; 200 m/100 g.
Sumezgiau 108 g (mezgiau iš dvigubo siūlo).