2018 m. vasario 18 d.

Meškučių kepurės

Mūsų mažajai reikėjo kitos, truputį didesnės kepurės. Rudenį ir žiemos pradžioje siuvau tokias paprastas, be jokių pagražinimų, o šikart sugalvojau pridėti ausytes ir kaspinėlį, mielai atrodo :) Pasiūliau ir vyresnėlei pasiūti tokią pat, atsisakė. Tačiau po kelių dienų paprašė tokios pat su ausytėmis, tik kaspinėlio norėjo ne raudono, o rožinio. Prisiuvau rausvą, tiko :)

siuvimas

Tokias kepures jau siuvau iš kilpinio trikotažo su plono trikotažo pamušalu ir iš dviejų kilpinio trikotažo sluoksnių. Šįkart pamušalui naudojau perdirbimui atidėtą pusvilnės megztuką, o viršutinis sluoksnis iš tamsiai mėlyno kilpinio trikotažo likučių ir iš pilko plonesnio trikotažo su pūkeliu. Mažajai dar ir kumštines pirštinėles pasiuvau.

siuvimas
siuvimas

Kai pirmą kartą siuvau tokią kepurę, detales kirpau tiksliai pagal iškarpą, tačiau priekinių detalių susiaurėjimas po smakru, kad kepurė gražiau priglustų prie kaklo, man nepatiko. Dėl to susiaurėjimo kepurę sunku užmauti. Na, nebent trikotažas būtų labai labai tamprus. Todėl vėliau priekines detales truputį koregavau: priekinėse detalėse nuo to taško, kur jos jungiasi po smakru iki pat apačios brėžiau tiesią liniją, tuomet nėra susiaurėjimo ir kepurę apmauti ir numauti daug lengviau.

siuvimas
siuvimas

---
Kepurės iškarpa pagal OTTOBRE Dragon Balaclava.
Kumštinių pirštinių iškarpa (spausdinau ne 100% ,  o, jei gerai pamenu, 60% originalaus dydžio, kad tiktų mūsų vienerių dukrytei).