2015 m. rugsėjo 1 d.

Pilkas "A" džemperiukas

Pradedu ruoštis rudeniui, tiksliau ruošiu drabužius dukrytei vėsesniems orams. Šį kartą štai tokį džemperiuką pasiuvau.

siuvimas

Persiuvau savo per trumpą džemperį. Užmetus akį į nuotrauką, skirtumas gal ir nelabai matosi, tačiau visos siūlės, išskyrus rausvas dekoratyvines ir siuvinėtą "A" (beje, džemperiuko savininkės vardas prasideda šia raide, puikus sutapimas), yra mano siūtos. Modelis beveik toks pat, tik gerokai mažesnis ir be kišenių, be kapišono raištukų.

siuvimas

Iš pradžių galvojau kišenes palikti, bet iškirpus detales paaiškėjo, kad reikia nuardyti. Gerai, kad po kišenėmis buvusios medžiagos atspalvis nuo viso kito ploto skiriasi tik vos vos, nežinodamas net nepastebėsi. Nežinau, ką būčiau dariusi, jei tai kristų į akis.

siuvimas

Į kapišono kraštą, prieš prisiūdama jį prie džemperio, vietoj virvelės įvėriau gumą. Jos galai tvirtai prisiūti ir užslėpti, papildomai jos jau nepatempsiu, bet manau, kad ir taip gerai bus. Ant galvos turėtų neblogai laikytis, o ir šitaip kabantis visai neblogai atrodo.

siuvimas

Gan gražiai pavyko įsiūti užtrauktuką, tik man nelabai patinka tai, kaip paslėpiau prikirptą viršutinę jo dalį. Sakyčiau, savamokslės siuvėjos improvizacija bandant išsisukti iš padėties, kai neaišku, ką daryt :)

siuvimas
siuvimas

Siūlės ties rankogaliais ir apatine juosta pasibangavo. Tas juostas siuvau patempdama, mat jos trumpesnės, kad labiau priglustų, bet panašu, kad viskas pasitempė ir kartu draugiškai susibangavo. Gal kalta ir medžiaga, nes ji visa yra 1x1 rib trikotažas?..
---
Naudotos šio vaikiško džemperio reglano rankovėmis iškarpos (padariau kelis pakeitimus).