2015 m. rugsėjo 7 d.

Melsvas džemperiukas su gėlytėmis

Dar vienas džemperiukas dukrytei.

siuvimas

Šis džemperiukas siūtas iš labiau padėvėto, bet itin šilto mano džemperio sugedusiu užtrauktuku ir trikotažinio megztuko.

siuvimas

Kadangi buvo aišku, jog drabužis nebus išeiginis, nutariau paeksperimentuoti ir pabandyti prisiūti aplikacijas. Bijodama, kad jos nepasislinktų, pirmiausiai prisiuvau rankomis, o po to pakraščiukus apsiuvau atlasine siūle (taip ji vadinama mano siuvimo mašinos instrukcijoje) - tankiu zigzago dygsniu. Šiek tiek pasibangavo, bet pusė velnio. Didžiausia problema, kad neišeina gražiai palenkti/pasukti siūlės ir apvalūs gėlyčių žiedlapiai tapo kreivi ir kampuoti :)

siuvimas

Kapišono virveles mezgiau virvelių mezgimo malūnėliu. Specialiai jas dariau trumpas, nes neplanuoju jų rišti tarpusavyje, galvoju reikiamoje vietoje surišti mazgelius ant kiekvieno galiuko, kad kapišonas būtų pakankamai prigludęs. Virvelės šiek tiek tamposi, manau, kad bus gerai.

siuvimas
siuvimas
siuvimas

Siūdama apatinės juostos galus ties užsegimu į vidų įsiuvau po nedidelį pagrindinės medžiagos gabaliuką, kad tie galai būtų tvirtesni. Mat tamsesnioji medžiaga plonesnė, be to, rib trikotažas, pamaniau, kad taip bus mažesnė tikimybė, jog apsiūnant būsimas skyles sagoms viskas išsitemps ir susibanguos. Turbūt visai nebloga mintis buvo.

siuvimas
---
Naudotos šio vaikiško džemperiuko iškarpos (padariau kelis pakeitimus)