2015 m. rugpjūčio 10 d.

Tunikytė nerta apykakle

Artėjo krikšto mamytės gimtadienis, norėjosi kažkuo nauju papuošti dukrytę, tad pagaminau štai tokią tunikytę/suknytę su nerta apykakle.

nėrimas apykaklė

Kadangi tai dar vienas gaminys iš nebedėvimų drabužių dėžės, pamaniau, kad reiktų fotografuoti etapus, parodyti, kaip drabužis atrodė prieš ir kas iš jo išėjo. Įdomu palygint.

nėrimas apykaklė

Pačią palaidinę keičiau minimaliai: nuardžiau petnešėles, pasiaurinau šonus ir šiek tiek koregavau pažastų ir apykaklės iškirpimą. Ties pažastimis trikotažą palenkiau ir persiuvau zigzago dygsniu, apykalės iškirpimą tiesiog apmėčiau, kad neirtų.

nėrimas apykaklė tunikai

Ilgiausiai užtrukau su nerta apykakle. Jau vien raštą išsirinkti nelengva, o dar ardymai, taisymai.. Kad apykalė nebūtų labai kiaura ir maloniau liestųsi prie odos, po apačia prisiuvau plonutę medvilninę medžiagytę, siuvau rankomis prie pačio nertos apykalės kraščiuko. Vėliau apykaklę (vėl rankomis) prisiuvau prie rožinio pagrindo, o kad ir blogoji tunikytės pusė atrodytų tvarkingai, dar ir trikotažinį apykaklės kraštelį palenkiau į vidų.

siuvimas

Galiausia beliko įverti juostelę ir puoštis :) Tik ta rausva atlasinė juostelė buvo nepaklusni, sukosi ir atrodė ne taip, kaip tikėjausi, tad teko ją pridygsniuoti prie nertų stulpelių, kurie ant juostelės guli. Dabar ji neslankioja ir nesiraito, savo vietoje.

nėrimas apykaklė
---
Apykaklė nerta pagal servetėlės "Primrose" schemą (su nedideliais koregavimais).
Siūlas: Altin Basak Klasik No. 50; 100% merserizuota medvilnė.