2015 m. liepos 28 d.

Balta skrybėlė

Liepos pradžioje ruošėmės į vienos dienos ekskursiją su vyro bendradarbiais. Prognozavo karštą saulėtą dieną, visai šeimynai reikėjo suorganizuot kepures nuo saulės, nes vaikščiojimo lauke nusimatė nemažai. Dukrytė turėjo savo žalsvą skrybėlaitę, vyrui gan paprastai išrinkau ir nupirkau kepurę su snapeliu, kuria buvo patenkintas, o sau neradau nieko patinkančio už pamanomą kainą. Sprendimas - siūti!

siuvimas skrybėlė

Audinių parduotuvėje nusipirkau baltos medžiagos atraižą už 2 eurus, sunaudojau šiek tiek daugiau nei pusę. Visa laimė, kad sugalvojau pradėti ne paskutinį vakarą. Neužteko net poros vakarų, kelionės išvakarėse baigiau jau po vidurnakčio..

siuvimas skrybėlė

Nors medžiaga (tikslios sudėties nė nepaklausiau, panašu, kad bent dalis lino) pradžioje atrodė standoka, yra linkusi glamžytis, sunkiai lyginasi, nelaiko formos. Brylių dariau iš trijų sluoksnių, pakraštį tvirtinau aplink einančiomis siūlėmis, bet vis tiek sukrenta. Gal reiktų pabandyti su kuo nors pastandinti?..

siuvimas skrybėlė

Ir viršutinė dalis išėjo šiek tiek per plati. Mat iškarpoje siūlėms buvo uždėta daugiau nei aš nusiuvau. Kad nenuvinguriuotų siūlės, naudojau krašto apmėtymui skirtą pėdelę su atitinkamu dygsniu, rinkausi plačiausią, tačiau to buvo per mažai. Reikėjo iškarpos trikampiukus šiek tiek susiaurint. Kadangi viršutinė dalis išėjo platesnė, o persiūt nebebuvo kada, bryliaus lanką iš vidaus reikėjo šiek tiek prikirpt. Visokių neatitikimų ir taisymų pasitaikė. Taip su tais skubiais darbais ir būna :) Bet kelionėje galvą nuo saulės saugojo visai neblogai.
---
Skrybėlės iškarpos su aprašymu: Sun Hat (Lorenna Buck designs)