2019 m. vasario 13 d.

Tropinių augalų raštais margintas sijonas

Aš jau labai laukiu pavasario, to sužaliuojančio, pražystančio. Pradedu ruoštis šiltesniam orui ir mažinti savo perdirbimui atidėtų drabužių atsargas. Jau esu pasakojusi apie turimą nemažą kiekį perdirbimui atidėtų drabužių (tiek savo, tiek giminaičių atiduotų), noriu kuo daugiau jų prikelti naujam gyvenimui. Taip ne tik mažinu vartojimą, bet ir mėgaujuosi kūrybiniu procesu. Rezultatas - išskirtinis, vienetinis daiktas ar drabužis. O dar kiek išmokstu ardydama ir bandydama dailiai pagaminti naują dalyką. Raginu ir jus panaudoti kuo daugiau to, ką turim. Man pačiai labai smagu tai daryti :)

siuvimas

Iš atiduotos medvilninės suknelės pasisiuvau sijoną. Ta suknelė gal ir buvo visai nebloga, bet man labiausiai nepatiko susagstymas nugaroje per visą ilgį. Ir ankštoka šiek tiek buvo.

siuvimas
siuvimas

Pirmiausiai išardžiau beveik visas suknelės siūles, išskalbiau, išlyginau gautas detales ir tuomet pagal savo liemens apimtį ir norimą sijono ilgį pakoregavau sijono dalies detales. Pridėjau siaurą juosmenį iš tiesios audinio juostos ir įsiuvau slaptą užtrauktuką (užtrauktuko siuvimo vietą ir juosmens juostą paklijavau, kad būtų stabiliau).

siuvimas
siuvimas

Pamušalą irgi panaudojau iš buvusios suknelės (nepavyko jo gerai išlyginti, kažkodėl neišlyginamom raukšlėm susiglamžęs buvo, bet nesuku dėl to galvos, niekas to pamušalo nematys). Prireikė tik naujo užtrauktuko, visa kita panaudojau dar kartą.

siuvimas
siuvimas

Kelias dienas pasikrapštinėjau ir turiu žalią vasarišką sijoną šiltiems orams. Kad tik tas šiltas pavasaris greičiau ateitų :)

siuvimas