2019 m. sausio 17 d.

Komplektukas su drambliukais

Pastarieji trys mėnesiai buvo turiningi, per juos labiausiai pasiilgau siuvimo ir viso su tuo susijusio kūrybinio proceso. Užtat grįžusi į įprastą dienotvarkę pradėjau įgyvendinti siuvimo planus, kurių nemažai prisikaupė.
Pradėjau nuo nedidelio siuvinio - komplektuko draugų mažyliui.

siuvimas

Nors drabužiai nedideli (74 dydis), bet krapščiausi prie jų kelias dienas (mat namie yra savi vaikai, kuriems reikia dėmesio, ir siuvu tik po truputį prisėsdama). Kai pagalvoji, nesvarbu, ar drabužis didelis, ar mažas, vis tiek visi siuvimo etapai tie patys.
Džemperiukas iš kilpinio trikotažo, kelnytės su nedideliu pūkeliu viduje.

siuvimas

Mano naudota džemperiuko iškarpa yra be užtrauktuko, bet pamaniau, kad mažą vaiką aprengti bus patogiau, kai nereikės drabužio tempti per galvą. Va ir papildoma diena krapštymosi :) Reikiamo ilgio užtrauktuko negavau, teko trumpinti ilgą. Šitai man nepatinka (nors, jei gerai pamenu, dar neteko siūti tinkamo ilgio išsegamo užtrauktuko :D), nes nepavyksta nukirptų užtrauktuko galų paslėpti taip tvarkingai, kad nebūtų prie ko prikibt. Gal patarimų turit? Nors gumbeliai tuose galuose yra, bet manau, kad pavyko visai neblogai. Tikiuosi, kad džemperiuko savininkui tai netrukdys.
Kapišono pamušalas iš plono trikotažo. Apykaklės siūlę paslėpiau po juostele.

siuvimas
siuvimas
siuvimas

Kad būtų įdomiau, kelnytes siuvau su kišenytėmis: priekyje kišenės imitacinės, o ant užpakaliuko tikrų tikriausios, galima kokią smulkmeną įsidėt.
Kelnyčių dekoratyvines siūles siuvau tos pačios pilkos spalvos siūlu kaip ir džemperiuke.

siuvimas
siuvimas

---
Pagal OTTOBRE design 4/2014, modeliai (šiek tiek koreguoti):  Nr. 2 (Cool Baby denim-look sweatpants) ir Nr. 3 (Wind Chime jersey hoodie).