2020 m. liepos 21 d.

Kombinezoniukų pokyčiai

Turėjau du vasarinius kombinezoniukus dukrai, bet norėdama, kad drabužį būtų patogu ir apsirengti, ir nusirengti, tai padaryti greitai ir paprastai reikalui esant, sugalvojau kiekvieną iš jų padalinti į dvi atskiras dalis. Pasirodau, kaip pavyko :)

Plonyčio džinso kombinezoniuką suporavau su perdirbimui atiduotais vyro marškiniais ir pagaminau suknelę. Visų pirma išardžiau visas kombinezoniuko juosmens siūles ir prie viršutinės dalies apačios prisiuvau parauktą sijonuką iš marškinių medžiagos. Sijonukas pagamintas iš trijų detalių, kurias bandžiau sujungti taip, kad tarpeliai tarp dryžių būtų kuo vienodesni ir jungimai nekristų į akis.

siuvimas

Prie juosmens siūlės iš vidinės pusės prisiuvau siaurą gumelę. Ir dar dryžuotą kišenėlę ant džinsinės dalies.


O prie nuardytos apatinės kombinezoniuko dalies tiesiog prisiuvau gumą juosmeniui ir turim plono džinso kelnes vasarai.


Languotą kombinezoniuką taip pat padalinau į dvi dalis išardydama juosmens siūles. Viršutinei daliai prie apačios prisiuvau dvi truputį parauktas žalsvo kritaus audinio juostas iš mergaitiškų marškinių.

siuvimas

Likusias žalsvos medžiagos juosteles panaudojau gamindama kaspinėlius palaidinės viršui papuošti. Norėjosi dar kažkokios žalsvos detalės palaidinukei, kad apačia taip atskirai prijungta neatrodytų.


O šortukams prisiuvau gumą (prieš tai pailginau šortukų viršų prisiūdama papildomą medžiagos juostelę, nes kitu atveju guma būtų buvusi per žemai).


Taip du kombinezoniukai ir dveji perdirbimui atidėti marškiniai pavirto keturiais dėvimais drabužiais vasarai be papildomų išlaidų (kombinezonus gavom dovanų).