2018 m. kovo 12 d.

Tapukai dukrytėms

Pasiuvau naujus tapukus sesutėms po namus lakstyti. Šis modelis jau anksčiau išbandytas ir patikęs. Rekomenduoju :)

siuvimas

Pirmuosius tapukus siuvau pagal šią iškarpą, bet jie nesilaikė ant pėdučių, nuolat krisdavo. Reikėjo vis ieškot pamestų tapukų ir iš naujo apauti. Bandžiau pritaisyti papildomas gumeles, kurios turėjo tvirčiau tapukus laikyti ant pėdų, bet jie vis tiek pasimesdavo, o tos gumos spaudė.
Pradėjau ieškoti kitokių pavyzdžių ir pastebėjau, kad tarp siuvančių mamų labai populiarūs vieno modelio tapukai, pabandžiau pasiūti tokius ir man jie labai patiko. Puikiai laikosi ant pėdučių, patogūs, nespaudžia. Mažoji jau sudėvėjo vieną porą tokių, didžioji net dvi.

siuvimas

Visų pirma siuvau naujus tapukus mažajai, nes senieji jau buvo ankštoki ir beveik visai pradilę. Tapukus dažniausiai siuvu iš trikotažo su pūkeliu, medžiaga truputį tampri ir gan šilta. Padui naudoju tris sluoksnius: apatinis sluoksnis - audinys su neslystančiais guminiais taškučiais, viršutinis sluoksnis, kuris bus vidinėje tapuko pusėje, dažniausiai būna iš tos pačios medžiagos, kaip ir tapuko viršus, o į vidurį tarp tų dviejų sluoksnių dedu dar ką nors iš turimų atraižų (tokio pat trikotažo su pūku ar megztuko gabaliuką), kad padukas būtų storesnis, minkštesnis ir šiltesnis.

siuvimassiuvimas

Pamačiusi naujus mažosios sesės tapukus, naujų užsinorėjo ir vyresnėlė. Pageidavo su oranžinėmis lapėmis. Kadangi ji rengiasi pati, kad nesumaišytų kuris tapukas kuriai pėdai skirtas, ant pirmosios tokių tapukų poros buvau prisiuvusi po pusę katino galvos, kad apsiavusi tapukus teisingai, matytų visą kačiuką. Šįkart norėjo lapių, tai prisiuvau po lapę, kurios turėtų žiūrėti viena į kitą, kad galėtų bendrauti :)

siuvimas
siuvimas

Nedidelis ir praktiškas siuvinukas, puikiai tinkantis likučiams atsargose mažinti.
Beje, bandžiau siūti su overloku, bet tokį nedidelį siuvinį patogiau siūti ir kraštus apmėtyti paprasta siuvimo mašina, su ja lengviau visus posūkius išlenkti.
---
Iškarpa pagal The DIY Mommy Soft Baby Slippers (pakoreguoju pagal vaiko pėdą).
Video pamokėlė šiems tapukams.