2017 m. rugsėjo 28 d.

Palaidinukės dukrytei

Praėjo jau beveik visas rugsėjis, o aš žiūriu - nieko neparašiau. Nors mėnuo buvo gan turiningas, nelabai turiu ką parodyt, visi paskutiniai mano siuviniai labai paprasti. Bet visgi, nutariau pasidalinti palaidinukėmis - maikutėmis :)

siuvimas

Mūsų trimetė pradėjo lankyti darželį, didžiąją dalį drabužių noriu siūti pati, juolab, kad kai kurių galiojimo laikas labai trumpas, o parduotuvėse kainos.. Ir siūti pačiai man patinka! :)
Kadangi likus porai mėnesių iki darželio dukrytė labai mėgo rengtis pirktinę palaidinukę su paraukimu apačioje, pirmąsias ir siuvau tokias. Pasiuvau dvi. Kai pasiūliau rengtis, ji pradėjo sakyti, kad tokios jai nepatinka, turi būti tiesios. Vadinasi, mažoji panelė persigalvojo. Ir šias rengiasi tik iš bėdos, kai visos kitos jau būna skalbinių dėžėje.

siuvimas

Jei tiesios, tai tiesios. Pasiuvau porą tiesių maikučių iš jos išsirinktų margų trikotažų, tiko. Beje, man labai patinka pasiūlyti jai kelias medžiagas, iš kurių ji galėtų rinktis, argumentai superiniai. Ir galiausiai perspėja: "Mama, tik tiesiai!" :)
Viena iš tų margų maikučių jau nurašyta kaip tinkama dėvėti tik po namus, mat dėmės nebeišsiskalbia, kita darželyje, negaliu parodyt.
Kad būtų įdomiau, sugalvojau papuošti maikutes lipdukais, užsisakiau kelis pabandymui iš Aliexpress. Ir jie man labai patiko! Užsiklijuoja nesudėtingai ir laikosi puikiai.
Jei aktualu, štai kokiais patarimais, perskaitytais siuvėjų grupėje, vadovavausi: klijuoti ant lygintuvu pašildyto paviršiaus, lyginti tiesiai per plėvelę, ant kurios būna lipdukas, klijuoti ant prieš tai išskalbto drabužio. Ir ne per karštu lygintuvu, mat vieną kartą klijuodama priliečiau per daug įkaitintą - plėvelė, ant kurios būna lipdukas, pradėjo pūslėtis. Klijavau ant medvilninių maikučių, lyginau lipdukus šiek tiek vėsesniu lygintuvu nei rekomenduojama lyginti medvilnę. Lyginau ilgai, vis prispausdama, iš abiejų maikutės pusių. Kai lipdukas visiškai atvėsta, plėvelę reikia atsargiai nuplėšti. Ir viskas! Maikutė kaip iš parduotuvės :)
Nuotraukoje matote jau bent po penkis kartus skalbtas ir džiovyklėje džiovintas maikutes ir lipdukams nieko nenutiko - kaip nauji. Turbūt greičiau nebeišsiskalbs dėmės, kurių būna kasdien, arba pati maikutė susidėvės, nei tam lipdukui kas nors atsitiks.
Tai pačios mėgstamiausios dukrytės maikutės, jei tik yra išskalbtos (fotografavimo dieną ruošiantis į darželį jos dar gulėjo skalbinių dėžėje), rengsis vieną iš šių. Planuoju daugiau tokių pagaminti :)
Beje, geltonoji persiūta iš mano palaidinės, kurios rankovės buvo iki alkūnių, trūko medžiagos, teko improvizuoti :)

siuvimas

Paskutinę maikutę dėl įvairovės siuvau su nedideliu paraukimu viršuje. Dukrytė neišpeikė. Vadinasi, pakankamai tiesi :)

siuvimas

Visų maikučių apykaklės kantuotos. Pabandžiau daryti šitaip ir man labai patiko. Prisiuvant perpus perlenktą juostelę reikia papildomai krapštytis slepiant siūlę vidinėje pusėje, o apkantavus abi pusės iškart pakankamai tvarkingos. Nors pats kantavimas, bent jau man, užtrunka šiek tiek ilgiau.
---
Iškarpos pagal Ottobre 4/2014, Nr. 11 - Autumn Forest jersey top.