2016 m. rugsėjo 23 d.

Burbulėta kuprinytė

Jau seniai norėjau pasisiūti sau kuprinytę, su kuria būtų patogu eiti kur nors su vaiku. Kuprinė patogu jau vien todėl, kad abi rankos būna laisvos, o jei dar telpa keli būtiniausi daiktai iš vis gerai. Galiausiai, internete paieškojau pavyzdžių ir pagal turimų medžiagų dydį, nesivadovaudama konkrečiomis iškarpomis per vasarą pasisiuvau lengvutę kuprinytę.

siuvimas

Dėl standumo naudojau nuo apsaugėlių lovytei likusį sinteponą. Pirmiausiai jį sudėjau su pamušalo sluoksniu ir persiuvau išilgomis linijomis, kad vienas nuo kito neatsiskirtų ir šiek tiek laikytų formą. Tuomet išsikirpau priekinę, nugarinę ir apatinę detales, kurių dydis priklausė nuo turimo sintepono gabalo dydžio. Iš jo praktiškai nieko ir nebeliko. Susiuvusi pamušalo detales, nugarinę dalį dar šiek tiek pakietinau (naudojau gabaliuką pakloto laminatui, man jo vyras davė). Kai pamušalas buvo susiūtas ir sutvirtintas, beliko išsikirpti išorei skirtas detales, padaryti petnešas ir visas kitas smulkmenas.

siuvimas

Petnešas sutvirtinau prisiūdama sintetinę austą juostą (irgi nežinau kaip tiksliai vadinasi :)), žiedus jų ilgiui reguliuoti paėmiau iš senos rankinės. O užsegimą padariau iš sulimpančios kontaktinės juostos. Tik padėvėjus supratau, kad įsidėjus į kuprinę keletą sunkesnių daiktų, tas pagrindinis lipdukas po truputį pradeda atlipinėti, todėl vėliau dar prisiuvau papildomą užsegimą su saga.

siuvimas
siuvimas
siuvimas
siuvimas

Iš tiesų, labai smagu, kad pagaliau pabaigiau. Ir dar smagu tai, kad šios kuprinytė savikaina visiškai menka. Mat tris gabaliukus tos burbulėtos medžiagos po 0,50 € pirkau dėvėtų drabužių parduotuvėje, jos užteko kuprinytei ir dviems pirkinių maišams, kelios atraižėlės dar net liko. Kuprinytės pamušalas iš senų marškinių, sinteponas irgi atlikęs. Tad ir kuprinę pasisiuvau, ir atsargų/medžiagų/likučių sandėliuką pratuštinau :)

siuvimas