2015 m. spalio 13 d.

Džinsinis sarafaniukas su dvigubomis kišenėmis

Pasiuvau dukrytei sarafaną. Juo tapo suplyšę vyro džinsai.

siuvimas

Džinsų apatinės klešnių dalies nuo kelių iki apačios kaip tik užteko (beje, sarafaniukas skirtas pusantrų metukų mergytei). Klešnes perkirpau ties vidine siūle ir ištiesusi iš vienos klešnės iškirpau sarafano priekinę dalį, iš kitos - nugarą. Iš kitų nedaug apsitrynusių vietų iškirpau detales petnešoms ir kišenėms ir dar nemažai tų džinsų liko, gal dar kam nors panaudosiu :)

siuvimas

Išorinės džinsų  klešnių siūlės iš viršaus buvo užtvirtintos rudos spalvos siūle (kiek pastebėjau, džinsai dažniausiai ir siuvami storokais rudais siūlais), tačiau tas siūles išardžiau ir persiuvau baltu siūlu, kad "neiškristų iš konteksto", mat visos sarafaniuko siūlės baltos.

siuvimas

Kišenės dvigubos: iš išorės džinsas, iš vidaus balti buvę mano marškiniai. Susiūti du medžiagos stačiakampiai nukirptais kampais, tarp jų įsiuvant siaurą rausvos spalvos juostelę, viršutinė kišenės dalis atlenkta ir užtvirtinta siūle ties pakraščiu, po to kišenė prisiūta prie pagrindo. Papuošimui dar prisiuvau po rausvą sagutę.

siuvimas
siuvimas

Kaip pamušalą naudojau tuos pačius baltus savo marškinius, iš kurių ir kišenių vidinė pusė siūta. Tiesa, pamušalas įsiūtas tik beveik iki pusės sarafano ilgio, taip buvo nurodyta prie iškarpų. Žemiau jo turbūt ir nereikia.

siuvimas
---
Sarafano siuvimo iškarpos su detalia siuvimo eiga (modifikacija iš kombinezoninių šortų).
Kišenių siuvimo pamokėlė.