2017 m. rugpjūčio 8 d.

Taškuotas džemperis broliui

Prisikalbėjau paklaususi, ar gimtadienio proga brolis norėtų, jog jam pasiūčiau ką nors, pavyzdžiui, džemperį. Jam ši mintis patiko. Pageidavo džemperio su kapišonu, kišenėmis ir užtrauktuku.

siuvimas

Iš pradžių atrodė, kad nebus labai sudėtinga, tereikėjo rasti reikamą iškarpą ir imtis darbo, mat medžiagą (medvilninį trikotažą su pūkeliu) buvau nusižiūrėjusi jau anksčiau. Ir paaiškėjo, kad tokio džemperio iškarpų niekaip negaliu rasti. Ir nuolat kilo klausimas, kodėl taip sunku rasti vyriškų drabužių iškarpų. Moteriškų ir vaikiškų tiek, kad akys raibsta, sunku net išsirinkti, o va vyriškų nėra, vos kelių pagrindinių drabužių modelių iškarpas pavyko rast. Negi taip mažai siuvančių vyrams, kad neapsimoka/neverta kurti jiems iškarpų, išleisti bent kartais kokį vyriškų iškarpų žurnalą ar į populiarius moteriškų drabužių iškarpų žurnalus įdėti kelis vyriškus modelius? Man keista. Bent jau mano artimiausioje aplinkoje nėra vyrų, kuriems patiktų eiti į parduotuves rinktis drabužių ir juos ten matuotis. Maniškis tikrai džiaugiasi, jei aš jam ką nors pasiūnu ir išgelbėju nuo neįdomaus drabužių matavimosi parduotuvėse. Aš manau, kad daug vyrų apsidžiaugtų, jei jiems daugiau siūtų. O gal ir siūtų daugiau, jei būtų paprasčiau rast iškarpų vyriškiems drabužiams? O gal aš tiesiog nežinau, kur ieškoti? Prašau, jei turit kokių šaltinių, pasidalinkit :)

siuvimas

Radau paprasto vyriško džemperio su kapišonu iškarpą, be užtrauktuko. Tai buvo geriausias variantas, kurį pavyko rasti. Pačiai teko nusipiešti kišenes, pakoreguoti kapišono priekį, kad galėčiau įsiūti užtrauktuką.

siuvimas
siuvimas

Kai pradėjau kirpti detales, supratau, kad būtų buvę paprasčiau, jei medžiaga būtų vienspalvė, pradėjau bijot, kad bus sunku siūti, o siūdama raminau save, kad taškeliai per smulkūs, jog juos reiktų sutaikyti. Bet man taip patiko ta medžiaga, kad ją rinkdamasi apie būsimus siuvimo vargus nė nepagalvojau. Kitąkart reikės įvertinti ir tai :)

siuvimas

Nesu visiškai patenkinta rezultatu, bebaigdama jau buvau pradėjusi gailėtis, kad prisikalbėjau dėl tokios dovanos, mat nedailių vietų tikrai yra. Tačiau vyras nuramino, kad kabinėjuosi prie niekų, jis pats mielai tokį dėvėtų.
Atrodo, kad broliui patiko, vadinasi viskas gerai :)
---
Pagal vyriško džemperio iškarpą.