2015 m. spalio 28 d.

Nertos šlepetės silikoniniu padu

Man būtinai reikėjo naujų šlepečių. Ilgai galvojau kaip ir iš ko jas daryt (vyras seniausiai siūlė tiesiog nusipirkti, bet neįdomu taip :)), kol galiausiai rūšiuodama siūlų atsargas pamačiau tinkamus siūlus ir atsisėdusi šalia žaidžiančios dukrytės pradėjau nerti. Visiška improvizacija, užtrukusi kelias savaites prisėdant tik po truputį. Ir aš turiu šlepetes!

nėrimas

Gerai, kad nėriau sau, nes bet kuriuo momentu galėjau matuoti pagal savo pėdą ir spręsti, ką ir kaip daryti. Gavosi tokie "laiveliai", kuriuos sumaniau papuošti nėrinių bangelėmis. Pirmiausiai pasiruošiau vietą bangelėms: plonesniu siūlu nunėriau tris ratus ties šlepetėje esančių eilių ribomis. Vėliau paėmusi šviesesnį siūlą į kiekvieną akį nėriau po penkis žemus stulpelius (viduriniame rate bangeles dariau tik šlepetės priekyje, nes kitur jau per tankiai būtų buvę). Savaime tos bangelės išeina labiau chaotiškos, bet pasukiojus ir bangeles pavienodinus visai neblogai atrodo.

nėrimas
nėrimas

Ant apačios prisiuvau padus iš nebedėvimo megztinio. Vis šiek tiek storiau, be to, bangelių spalvą parinkau labai panašią, tad vaizdo lyg ir negadina.

nėrimas

Ir galiausiai eksperimentinė dalis. Kadangi vien su kojinėmis vaikščioti (ypač plytelėmis) vėsoka, kartais ir slidoka, pagalvojau, kad šlepetėms praverstų koks storesnis padas. Svarsčiau, gal verta pamėginti nusipirkti latekso, skirto šlepečių padams, bet vyras pasiūlė padus patepti silikonu. O kodėl gi nepabandyt?
Naudojau skaidrų sanitarinį silikoną (tokį vyras davė). Pasirodo, tepti jį ne taip jau paprasta. Pirmą padą stengiausi visą padengti  išspausto silikono juostelėmis ir tada lyginti, bet panašu, kad jo buvo per storai, nes lyginant dalis jo nusibraukė. Ant kito pado silikono juosteles tepiau rečiau, lyginti buvo šiek tiek lengviau ir perteklius nebenusibraukė. Tas silikonas prie visko kimba ir šiaušiasi, tad galiausiai baigiau lyginti drėgnais pirštais. Nelabai dailiai, bet sau tiks :)

nėrimas

Vaikštau po namus su šiomis šlepetėmis jau porą dienų ir mane vis dar erzina jų lipnumas, tiksliau atlipimo garsas keliant koją nuo grindų. Daugiau pavaikščiojus padas aplipo dulkelėmis ir prie grindų limpa mažiau, bet visiškai tyliai su jomis nepavaikščiosi. Dar vienas minusas - labai slysta ant drėgnų grindų, o ant šlapių plytelių kaip čiuožykloj. Reikia arba tvirtai įsikibti į stabilų paviršių norint pereiti drėgnas grindis, arba šlepetes nusiauti. Bet ant sausų grindų neslysta visiškai, net norint niekaip :)

nėrimas
nėrimas

Visgi turbūt būtų buvę geriau, jei nieko papildomai ant tų padų nebūčiau tepus, bet.. nepabandęs nesužinosi :)