2015 m. gegužės 11 d.

Sijonas su juodomis rožėmis

Atėjus šiltesniam pavasariui peržiūrėjau spintą, suslėpiau žieminius drabužius. Dėliodama pavasarinius/vasarinius drabužius atrūšiavau nemažai tokių, kurie jau per maži, per trumpi ar tiesiog nebedėvimi, kai kurie beveik nedėvėti guli.. Nutariau imtis veiksmų ir pasiūti iš jų kažką dėvimo/naudojamo.

siuvimas

Iš vienos jau per ankštos ir per trumpos suknelės pagaminau sijoną (planavau vakar su juo pasistaipyti gamtoj, būtų gražesnių nuotraukų buvę, bet oras nelabai koks pasitaikė). Sijoninė suknelės dalis prasidėjo beveik iškart po krūtine, buvo su nedideliu paraukimu priekyje ir neprigludusi. Buvo pakankamai rezervo sijonui gaminti.

siuvimas

Nuardžiusi sijoninę suknelės dalį jau turėjau pusgaminį. Nugaros pusėje dviejose vietose padariau nedidelius įsiuvus, planavau dar mažesnius padaryti priekyje, bet pasimatavusi supratau, kad jų nereikia. Liemens juostą padariau iš prie suknelės buvusio dirželio. Tik reikėjo jį gerai išlyginti prieš siūnant, nes po to ir su garu visiškai neišsilygino. Ir nepriglunda dailiai... Žodžiu, trūkumų yra.


Užtrauktuką palikau ten, kur buvo, tik pritrumpinau. Nesugalvojau nieko geriau, todėl nukirptus užtrauktuko galus apgobiau perlenkta dirželio medžiagos juostele ir prisiuvau, kad užtrauktuko galvutė "neišvažiuotų". Gal šiek tiek per trumpai tą užtrauktuką nukirpau, bet bus gerai, nebeprikibdysiu :)
Užtrauktuko siūles buvau išardžiusi maždaug per trečdalį esamo ilgio, bandžiau siūti naudodama paprastam užtrauktukui skirtą pėdelę (tokią pažįstu ir jau moku naudotis), bet tarpas tarp užtrauktuko dantukų ir medžiagos buvo per didelis. Vėliau išsiaiškinau, kad savo pėdelių rinkinyje turiu ir paslėptam užtrauktukui siūti skirtą pėdelę, va tada jau gerai išėjo.

Beje, priėmiau sijonų/suknelių iššūkį, mano gegužė - mėnuo be kelnių, vyrui labai patinka ir man smagu :)
Turbūt todėl pirmiausiai sijoną ir gaminau.
---
Sijono ilgis: 52 cm.