2015 m. kovo 8 d.

Tunikytė su gėlyčių eilutėmis

Pavasariui prasidedant smagu ir pasipuošti pavasariškai, taip?
Mažoji mūsų dama dabar turi gėlėtą tunikytę, tokią persikų spalvos.

mezgimas

Mezgiau 3 Nr. virbalais su valu nuo viršaus. Iš pradžių pirmyn atgal, kol turėjau norimo ilgio vietą užsegimui (pačią užsegimo juostą mezgiau 2 Nr. kojinių virbalais), o po to sujungiau ir visą likusią mezgiau ratu. Man patinka megzti ratu, nereikia paskui nieko siūt, kas užima nemažai laiko, ypač, jei norisi susiūt gražiai, visas mezginys vientisas, o ir siūlus galima sumegzt iki paskutinio metro, ką mezgant iš dalių padaryt sunkoka.

mezgimas

Kai peržiūrėjau sagų dėžutę, radau puikiai tinkančias sagutes, bet tik tris (penkios turbūt būtų geriau). Visgi nutariau išsiversti su tiek. Aišku, galėjau daryti trumpesnę užsegimo juostą, bet taip apsirengti bus lengviau. O kitąkart reiks sagų paieškot anksčiau, kol dar nebus beveik visas mezginys numegztas.

mezgimas

Smagiai ir nesudėtingai mezgasi šis gėlyčių raštas. Kai pamačiau jį, galvojau, kad bus sudėtingiau.
Tik vadovaukitės ta pattern, kur raštas susideda iš 4 eilių, ypač, jei megsit skirtingų spalvų siūlais. O jei megsit ratu, tai pirma eilė bus visos gerosios akys, o trys likusios rašto eilės bus mezgamos išvirkščiosiomis akimis, tik atitinkamai pagal raštą apvijant siūlą tris kartus aplink virbalą arba ne.

mezgimas

Beje, peržiūrėjau naršyklės adresyną ir radau įvairios naudingos informacijos. Dešiniajame tinklaraščio krašte sudėjau nuorodas į mezgimo ir nėrimo raštus, schemas bei kitą naudingą informaciją. Tikiuosi, pravers :)
---
Tunikytės svoris (su sagutėmis): 114  g.
Apimtis ties krūtine (neištempus): ~ 50 cm.
Ilgis nuo peties iki apačios (ilgiausia vieta): ~ 45 cm.

Gėlyčių eilutėje raštas. 

Baltas siūlas: Merino Gold (Madame Tricote Paris); 60% merino vilna, 40% akrilas; 100 g=400 m.; spalva 000;
Ryškios persikų spalvos siūlas: Classic Record by BBB; 100% merino vilna; 50 g=175 m.; spalva 2031;
Šviesios persikų spalvos siūlas: Grignasco Flavia baby merino; 100% merino vilna; 50 g=200 m.; spalva 785.